Lerarenbeurs

Ben je bevoegd leraar en wil je een opleiding aan een hbo of universiteit gaan volgen? Dan kun je een lerarenbeurs aanvragen. Je kunt de lerarenbeurs krijgen voor een:

  • bachelor- of masteropleiding
  • postinitiële masteropleiding
  • premaster- of schakelprogramma dat voorafgaat aan een universitaire masteropleiding

Deze lerarenbeurs bestaat uit een vergoeding voor collegegeld, studiemiddelen en reiskosten. Daarnaast kan jouw werkgever subsidie krijgen om je studieverlof te geven.

Er zitten een paar voorwaarden aan het ontvangen van de beurs. Vul de voorwaardenhulp in om te kijken of jij aan alle voorwaarden voldoet. 

Hoe vraag ik de beurs aan?
De aanvraag doe je in Mijn DUO. De beurs wordt toegekend per onderwijssector en op volgorde van binnenkomst. Je kunt de lerarenbeurs ook aanvragen als je al met de opleiding bent begonnen. 

Hoelang heb je recht op de subsidie?
Je kunt voor maximaal 3 jaar een lerarenbeurs krijgen. De maximale duur is gebaseerd op de startdatum en de studielast van jouw opleiding.

Zitten hier kosten aan verbonden, of is het een gift?
Je moet minimaal 15 studiepunten (ECTS) per studiejaar halen, ook als je later start of vrijstellingen hebt. Binnen 22 weken na afloop van het studiejaar wordt dit beoordeeld. Heb je onvoldoende studiepunten behaald, dan moet je de lerarenbeurs voor dat jaar terugbetalen.

De voorwaarde van 15 ECTS per studiejaar geldt niet voor het studiejaar waarin je afstudeert. 

Er zijn nog vele andere mogelijkheden om financieel ondersteund te worden bij een lerarenopleiding. Zo is er een subsidie voor zij-instromers, cultuurbegeleiders, bewegingsonderwijs en nog vele andere. Bekijk op deze pagina alle mogelijkheden. Misschien vind je een subsidie die jou verder kan helpen! 

Heb je nog meer vragen en wil je een Springest adviseur spreken?
Laat je vraag achter op onze klantenservice pagina en wij zorgen ervoor dat een Springest Adviseur zo snel mogelijk contact met je opneemt! Of mail je vraag direct naar info@springest.nl

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback! Nog vragen? Stel ze aan de klantenservice (bovenaan de pagina). Sorry, je feedback kon niet worden verstuurd. Probeer het later nog eens.