Subsidie Krapteberoepen UWV

Voor mensen die kampen met werkloosheid kan een opleiding soms het verschil maken. Ben jij op zoek naar een baan, en wil jij een opleiding volgen in de richting van een van deze krapteberoepen? Dan maak je kans om deze (deels) vergoed te krijgen. In maximaal een jaar tijd word je voordelig opgeleid tot een beroep met veel toekomstperspectief. 

Wat zijn krapteberoepen?
Er is een aantal beroepsgroepen waar het personeelstekort groot is en vacatures moeilijk gevuld worden. Het gaat dan bijvoorbeeld om beroepen in de ICT, zorg, transport en logistiek, techniek en horeca. Een overzicht van alle krapteberoepen vind je hier.

Voor wie geldt de regeling?
De regeling geldt voor werkzoekenden die recht hebben op een WW-uitkering en een opleiding willen volgen binnen deze krapteberoepen. 

Hoeveel vergoeding biedt het tijdelijk scholingsbudget?
In de regel tot max. €2500 (incl. BTW). Je ontvangt de subsidie als korting op het totaalbedrag. Dit zal in veel gevallen betekenen dat je de opleiding gratis volgt. Het is echter aan de adviseur van het UWV om te beslissen hoeveel je vergoed krijgt en welke opleiding het beste bij je past. Bespreek jouw voorkeuren daarom goed met je adviseur van het UWV. 

De opleiding mag maximaal 1 jaar duren. Heb je al zekerheid van een baan na je opleiding? Dan mag de opleiding maximaal 2 jaar duren en ontvang je dus ook 2 jaar subsidie. Hiervoor heb je uiteraard wel goedkeuring van het UWV nodig. 

Hoe meld ik me aan?
Hiervoor neem je contact op met je UWV-adviseur.

Voordelen:

  • Je volgt zeer voordelig een opleiding
  • In een jaar tijd ben je (om)geschoold
  • Jouw uitkering komt niet in gevaar en je hebt tijdens de opleiding geen sollicitatieplicht
  • Je vergroot jouw kans op het vinden van een baan

Je kunt hier kijken welke beroepen allemaal onder de regeling vallen. 

Nog andere vragen? Neem dan contact op met een van onze leeradviseurs, zij helpen je bij het zoeken naar de opleiding die het beste bij je past. Bel ons op 085-7440830 of email naar info@springest.nl.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback! Nog vragen? Stel ze aan de klantenservice (bovenaan de pagina). Sorry, je feedback kon niet worden verstuurd. Probeer het later nog eens.