Tel mee met Taal - Subsidie

Organisaties zoals scholen, werkgevers, bibliotheken, instellingen voor jeugd(gezondheids)zorg, voorschoolse voorzieningen en andere organisaties kunnen subsidie aanvragen voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in de Nederlandse taal. Ook als je eerder al subsidie hebt ontvangen van Tel mee met Taal, kun je deze subsidie aanvragen. Er is subsidie beschikbaar voor:

  • Projecten en cursussen taal, rekenen en/of digitale vaardigheden gericht op laagtaalvaardige ouders. Aanvragen voor subsidie in deze categorie moeten tenminste worden ondersteund door en/of worden ingediend namens, een gemeente en een school, bibliotheek, jgz-instelling of voorschoolse voorziening.
  • Cursussen taal, rekenen en/of digitale vaardigheden gericht op laagtaalvaardige werknemers.

Aanvragen worden toegekend op basis van een loting. Zo krijgen alle aanvragers die op tijd hun aanvraag indienen, een gelijke kans op toekenning. Bij overschrijding van het subsidieplafond wordt dus door loting bepaald welke subsidieaanvragen worden gehonoreerd.

Meer informatie over deze subsidie en aanvraag kun je hier vinden. 

Nog andere vragen? Neem dan contact op met een van onze leeradviseurs, zij helpen je bij het zoeken naar de voor jou beste opleiding. Bel ons op 085-7440830 of email naar info@springest.nl.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback! Nog vragen? Stel ze aan de klantenservice (bovenaan de pagina). Sorry, je feedback kon niet worden verstuurd. Probeer het later nog eens.