Veelgestelde vragen over de UWV Scholingsvoucher

Kan ik van jullie een offerte van de cursus/opleiding krijgen?
Wij kunnen jou de brochure mailen. In de brochure staan niet alleen de kosten vermeld, je ontvangt ook meer informatie over de cursus/opleiding waarin jij geïnteresseerd bent! Mocht je liever een offerte willen ontvangen, kun je deze opvragen door te mailen naar info@springest.nl.

Kunnen jullie het 2e deel van de scholingsvoucher voor mij invullen?
Wij mogen het 2e deel van de Scholingsvoucher zelf niet invullen, dit mag alleen de opleider zelf doen. Wij kunnen wel contact opnemen met de opleider en ervoor zorgen dat het 2e deel van de Scholingsvoucher zo snel mogelijk wordt ingevuld. Deze ontvang je dan ingevuld van ons, zodat jij je aanvraag in werking kan zetten.

Mag ik meerdere opleidingen volgen, voor gezamenlijk 2500?
De scholingsvoucher van het UWV is te gebruiken voor één of meerdere opleidingen in hetzelfde vakgebied. Als het totaalbedrag hoger uitkomt, moet je de overige kosten zelf bijeggen. 

Voor wie is de scholingsvoucher?
Je kunt een scholingsvoucher aanvragen als werkzoekende die:

  • zijn baan is kwijtgeraakt en een WW-uitkering ontvangt;
  • een arbeidsovereenkomst heeft;
  • als zelfstandige werkt.

Je kunt een aanvraag doen als je in de nabije toekomst niet zeker bent van werk, dus als je op dit moment geen vast contract hebt. Je kunt een voucher aanvragen om je om te laten scholen richting een kansberoep. Als je huidige werkzaamheden of de werkzaamheden die je in het verleden had hier al onder vielen, kun je de scholingsvoucher gebruiken om je hierin verder te ontwikkelen en zo je kans op een baan te vergroten.

Kan ik als zelfstandige/ZZP'er met een tijdelijke baan ook een scholingsvoucher aanvragen?
Ja, ook als je als ZZP'er een tijdelijke baan hebt kun je de scholingsvoucher aanvragen. De voucher is geschikt voor iedereen die geen baan heeft of daar in de toekomst niet zeker van is. Dus ook als je op dit moment als ZZP'er een (tijdelijke) baan hebt, kun je een aanvraag doen om je verder te ontwikkelen richting een kansberoep.

Voor wat voor opleidingen kan ik een UWV scholingsvoucher aanvragen?
De scholingsvoucher is bedoeld om je te ontwikkelen in de richting van een kansberoep. Het UWV heeft een lijst gemaakt met kansberoepen, dit zijn beroepen met een hogere kans om een baan te vinden omdat er meer vraag naar is. 

Wat gebeurt er na het indienen van mijn aanvraag?
Nadat het UWV jouw aanvraag met alle bijlagen ontvangen heeft, krijgt je een ontvangstbevestiging. Daarna krijg je uiterlijk binnen 8 weken bericht of je in aanmerking komt voor de scholingsvoucher. Als je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je het aangevraagde bedrag met een max van €2500 gestort op je rekening. Hiervan kun je de opleidingskosten betalen. Als je een opleiding wilt volgen met hogere kosten dan €2500 moet je de rest zelf bijleggen.

Het wordt geadviseerd de opleiding niet voor te schieten, in het geval je aanvraag niet wordt goedgekeurd.

Hoe vind ik een goede opleiding?
Op Springest.nl hebben we een pagina gemaakt die jou helpt bij het zoeken naar een geschikte opleiding. Op deze pagina staan de  populairste kansberoepen per sector, op basis van aantal aanvragen op Springest en door het UWV geaccepteerde opleidingen. Als je op één van de beroepen klikt, kom je gelijk in een overzicht van alle leerproducten binnen het gebied van jouw keuze.

Kijk dus gauw op deze pagina, en vind de beste opleiding voor jouw scholingsvoucher!

Nog andere vragen over de UWV scholingsvoucher? Neem dan contact op met een van onze leeradviseurs, zij helpen je bij het zoeken naar de voor jou beste opleiding. Bel ons op 085 4048209 of email naar  info@springest.nl.

Nog hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op