Hoe voeg ik een trainings- of cursus certificaat toe aan mijn LinkedIn profiel?

Hulp nodig met zoeken, vergelijken en inschrijven?
Neem dan contact op met één van onze Learning Advisors door te bellen naar 085 744 0830 of te mailen naar  info@springest.nl. Wij helpen je graag verder!

Heb je een ervaring met een training, cursus of opleiding gedeeld op Springest? Dan kan je daarna eenvoudig een certificaat toevoegen aan je LinkedIn profiel. We beschrijven hieronder twee scenario's: bij de eerste deel je de ervaring en voeg je je certificaat direct toe aan je LinkedIn profiel. In het tweede geval heb je je ervaring al gedeeld of kies je ervoor dat niet te doen en wil je alleen nog je certificaat toevoegen aan je LinkedIn profiel.

Ik moet mijn ervaring nog delen en wil dan ook direct daarna het certificaat aan mijn Linkedin profiel toevoegen

Heb je je ervaring met de betreffende training, cursus of opleiding nog niet gedeeld? Neem dan deze stappen:

1. Deel je ervaring. In het helpdesk artikel Hoe deel ik een ervaring op Springest? lees je hoe dit moet.
  2. Log in een ander scherm in op LinkedIn.
  3. Je kunt in hetzelfde scherm op de Springest website (waar je je ervaring deelt) de optie 'Deel mijn ervaring ook op mijn LinkedIn newsfeed' aanklikken. Op deze manier wordt jouw ervaring niet alleen zichtbaar op je profiel, maar komt deze ook in de newsfeed van LinkedIn.

4. Klik op 'Deel je ervaring'. Er opent automatisch een nieuw venster in je webbrowser met je LinkedIn profiel-pagina. Log hier in met je LinkedIn gegevens. Als er geen automatisch nieuwe venster opent klik je op de grote blauwe knop 'Add to profile'. Dan opent daarop een nieuw venster in je webbrowser waar je kunt inloggen met je LinkedIn gegevens.

5. In LinkedIn opent vervolgens een venster met 'Add certification'. Hier zijn als het goed is allerlei details al ingevuld (onder andere: naam, aanbieder, einddatum).  Pas deze gegevens eventueel aan of vul deze in (zoals hieronder) en klik erna op "Save".

Ik heb mijn ervaring al eerder gedeeld, maar wil nu alsnog mijn certificaat aan LinkedIn toevoegen

Neem dan deze stappen:

1. Log in in Mijn Springest (wachtwoord vergeten?)
  2. Op de pagina bij het tabje "Overzicht" vind je een overzicht van jouw geschiedenis op Springest. Zoek hier naar de ervaring die je eerder hebt ingevoerd.
  3. Bij de ervaring staat een link met de tekst "Voeg certificaat toe aan je LinkedIn profiel". Klik op deze link.
  4. Hierna zijn stappen hetzelfde als in de sectie hierboven, vanaf stap 2.